Wat is total loss eigenlijk

Als een bedrijfswagen Total Loss verklaard is, wat betekent dat? De term komt uit het Engels en betekent letterlijk ‘totaal verlies’. In het Frans is dit ‘perte totale’ en dat woord woord ook vaak in België gebruikt.

bedrijfswagen total loss verkopen

Er bestaan twee soorten total loss:

Technisch total loss

bedrijfswagen total loss verkopenIndien het technisch gesproken niet meer mogelijk is om de schade te herstellen spreekt men van technisch total loss. Bijvoorbeeld als het chassis of de carrosserie zo is vervormd, dat deugdelijk herstel niet meer mogelijk is door middel van reparatie of vervanging. Wanneer een voertuig brandschade heeft of ernstige waterschade wordt het vaak total loss verklaard.
In de wet is geregeld dat de eigenaar van een voertuig niet financieel beter mag worden van een schade. Daarom heeft u bij een voertuig dat technisch total loss is alleen maar recht op de dagwaarde van de auto zoals deze juist voor de schade of voor het ongeluk dat de schade veroorzaakte. Een verzekering keert het bedrag van de nieuwwaarde of vervangingswaarde van de wagen alleen uit als de eigenaar daarvoor een aanvullende cascoverzekering had.

bedrijfswagen total loss verkopen

Economisch total loss

Een voertuig is ook total loss als het niet meer verantwoord is om de schade te repareren uit financieel oogpunt. Al is het technisch gezien nog mogelijk de schade te herstellen, als de kosten van de reparatie de waarde van de auto overstijgen, de waarde die het voertuig direct voor de schade had, min de restwaarde.

Stelt u zich voor dat een voertuig eerst nog 1200 Euro waard was. Dan loopt het schade op, en is het voertuig daarna nog maar 400 Euro waard. Een verschil van 800 Euro. Zijn de reparatiekosten voor dit voertuig dan 1000 Euro, dan is er sprake van een economische total loss. En in de praktijk kunnen reparatiekosten nog veel hoger oplopen.

bedrijfswagen total loss verkopen

Restwaarde – Bedrijfswagen total loss verkopen

Ookal is uw bedrijfswagen total loss, deze heeft nog wel een restwaarde. Daarom doen wij graag een bod op uw voertuig, zelfs als het technisch of financieel total loss is verklaard.

Tel 085 - 76 00 144
of GSM / Whatsapp 06 - 51 49 35 36

Uw bedrijfswagen total loss verkopen kan bij ons

Wij kopen auto’s met schade, en bedrijfswagens met schade, dus ook een bedrijfswagen die total loss is.

  • U belt naar 085-76 00 144 en bespreekt uw situatie en uw wensen met een van onze inkopers. Of u vult het online aanmeldformulier in en verstuur het, waarna we u terugbellen. Op basis van uw informatie over uw bedrijfswagen ontvangt u van Bedrijfsauto Inkoop Company een indicatiebod.
  • Indien dat bod u aanstaat komen we gratis bij u langs. Bij de bezichtiging op locatie komen wij tot een gezamenlijk overeengekomen bod.
    We maken dan een afspraak met u om de bedrijfsauto op te halen op een plaats, datum en tijdstip die u schikken.
  • Bij het afhalen van de wagen wordt deze ter plekke gevrijwaard. U ontvangt dus direct een meldcode voor het opzeggen of opschorten van uw verzekering, en u ontvangt contant het afgesproken bedrag van de chauffeur.

Zo makkelijk en snel kan uw bedrijfswagen total loss verkopen zijn!

Neem vandaag nog contact op!

Bel ons op 085 – 76 00 144  of  GSM 06 – 51 49 35 36  of stuur een Whatsapp bericht

Bedrijfswagen total loss verkopen

Bel-me-terug-stel-een-vraag-Bedrijfsauto400