Milieuzone Arnhem strenger

De milieuzone Arnhem wordt strenger. Deze was al ingesteld voor vrachtverkeer, maar wordt per 1 januari 2019 uitgebreid naar andere voertuigen. Rijdt u een oudere diesel en woont of werkt u in of om Arnhem, dan kan er voor u iets gaan veranderen.

Arnhem als vierde stad een strengere milieuzone

Arnhem is de vierde stad in Nederland – na Amsterdam, Utrecht en Rotterdam – die de milieuzone niet alleen voor vrachtverkeer handhaaft maar ook voor kleinere voertuigen. Het college van de Gelderse stad heeft beslist dat per 1 januari 2019 de milieuzone wordt uitgebreid naar personenwagens. Deze maatregel heeft Arnhem genomen in verband met de luchtkwaliteit.

Heeft u een diesel van voor 2004, dan mag u het centrum van de stad niet in. Is het een diesel van voor 2006, dan alleen maar als de wagen voldoet aan Europese eisen. Met de nieuwe maatregelen is Arnhem de stad met de strengste milieuzone van het land. De andere Nederlandse steden met een milieuzone zijn Utrecht, Rotterdam en Amsterdam.

Vrachtwagens in milieuzone Arnhem, Euro 4

De milieuzone Arnhem was al voor vrachtwagens van toepassing sinds half 2014. De zone omvat het gebied binnen de centrumring, inclusief de centrumring zelf. Het verbod om daar te rijden geldt voor vrachtwagens onder de Euro 4 norm.

Auto’s in milieuzone Arnhem, Euro 3

Deze Arnhemse milieuzone wordt per 1 januari 2019 ook van toepassing voor diesel personenwagens met euro 3 of lager. Dit komt neer op diesel auto’s van 2004 en ouder. Als u een jongere diesel heeft maar deze is van voor 2006, dan moet u voldoen aan bepaalde Europese normeringen.

Uw bedrijfswagen in Arnhem

Als u in de stad zelf of in de omgeving van Arnhem woont, werkt of onderneemt, dan wordt het voor u onmogelijk om met een oudere diesel in het stadscentrum te komen in Arnhem. We kunnen ons indenken dat u dan liever een jongere diesel koopt met een betere Euro norm, en uw oudere diesel verkopen wilt. Wij zijn geïnteresseerd in alle bedrijfswagens, ook oudere diesels, groot of klein.

Verkoop uw diesel bedrijfswagen

In plaats van adverteren is er een handigere en snellere manier om uw diesel bedrijfswagen te verkopen. Als u ons belt op 085-760 0144 of 06-51 49 35 36 krijgt u per omgaande een bod. U kunt ons ook whatsappen of het aanmeldformulier op deze site invullen. Zodra we een prijs voor uw bedrijfswagen hebben overeengekomen maken we een afspraak met u voor het ophalen. Dit kan op een locatie, dag en tijd die u schikken. Bij het ophalen ontvangt u van de chauffeur meteen het geld en de RDW-vrijwaring.