Er komt een vignet voor diesel in Maastricht. Na Utrecht, Rotterdam en Arnhem gaat ook Maastricht een milieuzone invoeren, echter niet met cameracontrole en kentekenherkenning zoals deze steden hebben, maar met vignetten, zoals in Duitsland gebruikelijk is. Elke stad met een milieuzone bepaalt zijn eigen regels. Tot nu toe zijn de regels in Arnhem het strengst.

Milieuzone Maastricht

Maastricht is van plan de milieuzone in te voeren vanaf 2019. Er wordt nu gekeken naar de mogelijkheden om een milieuvignet zoals in Duitsland te gaan toepassen, zo meldt de NOS. Het vignet is al verplicht in zeventig steden in Duitsland.

Als de plannen verder zijn uitgewerkt zal de gemeente er na de zomer over beslissen.
De reden om voor een vignet te kiezen is dat veel Limburgers al een vignet op de voorruit van hun auto hebben, door de nabijheid van Duitsland. Bovendien beschouwt de gemeenteraad een systeem met camera’s en kentekenherkenning als niet werkbaar, omdat er zoveel Belgische en Duitse voertuigen in Maastricht komen.

Voor wie geldt het vignet voor diesel in Maastricht

Door de regeling komen diesels van voor 2006 en benzineauto’s van voor 1990 er niet meer in zonder vignet voor diesel in Maastricht. De regeling geldt niet alleen voor auto’s en bestelwagens, maar ook voor bestelbusjes en vrachtwagens. Verder wordt ook bekeken hoe men vervuilende motors en brommers uit het centrum van Maastricht kan weren.

Bedrijfswagen op diesel verkopen in Limburg

Als u in de stad zelf of in de omgeving van Maastricht woont, er werkt of er onderneemt, dan kunnen we ons indenken dat u liever een jongere wagen koopt. En dat u daarom uw oudere diesel bedrijfswagen verkopen wilt. Wij zijn geïnteresseerd in alle bedrijfswagens, ook oudere diesels, groot en klein, voor elke toepassing.
Wanneer u ons belt op 085-760 0144 krijgt u per omgaande een bod voor uw bedrijfsvoertuig. U kunt ook whatsappen of het aanmeldformulier op deze site invullen en versturen. Zodra we een prijs voor uw bedrijfswagen zijn overeengekomen maken we een afspraak met u voor het ophalen van de wagen. Dit kan op een locatie, datum en tijdstip die u passen. Ter plaatse ontvangt u van de chauffeur het geld en ook direct de RDW-vrijwaring.